Salariul mediu net pe economie a inregistrat in 2020 o crestere de 8,4%

 Salariul mediu net pe economie a inregistrat in 2020 o crestere de 8,4%
Distribuie sa vada si prietenii tai

Salariul mediu net pe economie a ajuns la 3.620 RON in decembrie 2020, in crestere cu 209 RON, circa 6,1% fata de luna precedenta si cu 280 RON, circa 8,4% comparativ cu aceeasi luna din 2019, conform datelor INS.

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), cu 28,2%, in industria metalurgica, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, fabricarea altor produse din minerale nemetalice si in telecomunicatii, extractia petrolului brut si a gazelor naturale.

Cinci sectoare de activitate din economia locala au inregistrat scaderi ale salariului mediu net in decembrie 2020 fata de aceeasi luna din anul precedent. Cea mai mare scadere a fost cea a salariilor din transporturi aeriene, de circa 28%, urmata de cea din activitati auxiliare pentru intermedieri financiare, de hoteluri si restaurante, extractia carbunelui superior si inferior si de cea din salariile angajatilor din depozitare si activitati auxiliare pentru transport.

Indicele castigului salarial real a fost 106,2% pentru luna decembrie 2020 fata de aceeasi perioada a anului precedent. Indicele castigului salarial real a fost 105,7% pentru luna decembrie 2020 fata de luna precedenta. Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost 242,3%, cu 13,2 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in luna noiembrie 2020.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare