Salariul mediu net in ianuarie a fost in scadere cu 6% fata de luna precedenta

 Salariul mediu net in ianuarie a fost in scadere cu 6% fata de luna precedenta
Distribuie sa vada si prietenii tai

Salariul mediu net s-a majorat in ianuarie cu 6,5% fata de perioada similara din 2020, ajungand la 3.395 lei, dar a scazut cu 6,2% fata de nivelul inregistrat in decembrie 2020, arata datele Institutului National de Statistica.

In ianuarie, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a scazut fata de luna precedenta ca urmare a acordarii in luna decembrie 2020 de prime ocazionale, drepturi in natura si ajutoare banesti, sume din profitul net si din alte fonduri. De asemenea, castigurile salariale medii nete din luna ianuarie au fost mai mici comparativ cu luna precedenta ca urmare a nerealizarilor de productie ori incasarilor mai mici, cat si a angajarilor de personal cu castiguri salariale mai mici fata de medie, din unele activitati economice”, se arata in comunicatul INS.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei, inclusiv activitati de servicii informatice, cu 8.107 RON.

Cele mai semnificative scaderi salariale lunare s-au inregistrat in intermedieri financiare (16,0% – 24,0%), telecomunicatii, tranzactii imobiliare, fabricarea produselor electronice, cercetare-dezvoltare, prelucrarea lemnului (11,5% – 15,5%) si activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune (7,5% – 11,0%).

La nivelul intregii economii, in luna ianuarie 2021, castigul salarial mediu nominal brut a fost 5.549 lei, cu 357 lei (minus 6,0%) mai mic decat in luna decembrie 2020.

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare