Salariul mediu net a crescut in luna septembrie

 Salariul mediu net a crescut in luna septembrie
Distribuie sa vada si prietenii tai

Castigul salarial mediu nominal net a fost, in septembrie, de 3.321 RON, in crestere fata de luna precedenta cu 46 RON (+1,4%), iar castigul salarial mediu nominal brut s-a situat la 5.414 RON, mai mare cu 77 RON(+1,4%), arata datele INS.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in domeniul fabricarii produselor de cocserie si al produselor obtinute din prelucrarea titeiului (7.879 RON), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.753 RON).

Potrivit studiului INS, comparativ cu luna septembrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,8%.

Conform studiului, in luna septembrie a anului in curs, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a crescut fata de luna precedenta ca urmare a acordarii de prime ocazionale, drepturi in natura si ajutoare banesti, sume din profitul net si alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

De asemenea, cresterile castigului salarial mediu net s-au datorat reluarii activitatii anumitor agenti economici, prin continuarea aplicarii masurilor de relaxare, a realizarilor de productie ori incasarilor mai mari, precum si a disponibilizarilor de personal cu castiguri salariale mai mici fata de medie din unele activitati economice.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare