Salariu mediu a crescut in luna iunie cu 119 RON

 Salariu mediu a crescut in luna iunie cu 119 RON
Distribuie sa vada si prietenii tai

In luna iunie castigul salarial mediu nominal brut a fost 5.369 RON, cu 181 RON (+3,5%) mai mare decat in luna mai, iar castigul salarial mediu nominal net a fost 3.298 RON, in crestere fata de luna precedenta cu 119 RON (+3,7%), conform INS.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei, inclusiv activitati de servicii informatice – 7.540 RON, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante – 1.773 RON.

Comparativ cu luna iunie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5%. Conform statisticii oficiale, indicele castigului salarial real a fost 102,4% pentru luna iunie 2020 fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In luna iunie 2020, in activitatile din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a crescut fata de luna precedenta ca urmare a reluarii activitatii anumitor agenti economici dupa introducerea masurilor de relaxare, a realizarilor de productie ori incasarilor mai mari (in functie de contracte/proiecte) ori a acordarii de premii ocazionale (prime trimestriale, semestriale, anuale, al 13-lea salariu ori pentru performante deosebite), drepturi in natura si ajutoare banesti, sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare)„, se arata in comunicatul INS.

In sectorul bugetar s-au inregistrat cresteri ale salariului mediu net fata de luna precedenta in administratia publica (+2,9%), in principal ca urmare a acordarii tichetelor de vacanta. Castigul salarial mediu net a scazut usor fata de luna precedenta in invatamant, respectiv in sanatate si asistenta sociala (-1,1% pentru fiecare activitate in parte).

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare