Salariile din privat au crescut cu aproape 7% in primul semestru din 2020

 Salariile din privat au crescut cu aproape 7% in primul semestru din 2020
Distribuie sa vada si prietenii tai

Un studiu salarial efectuat de catre PayWell 2020 arata ca salariile din mediul privat au crescut cu 6,79% in primul semestru al acestui an. Totodata, studiu mai arata ca aceasta crestere va scadea la 4,68% in anul urmator.

Cresterile salariale din prima jumatate a acestui an au avut loc pe fondul performantelor bune inregistrate in 2019. Tendinta pare ca va continua, dar nu in acelasi ritm pentru ca majoritatea companiilor pregatesc bugete mai conservatoare pentru 2021, avand in vedere incertitudinea generata in economia globala de criza pandemica. Organizatiile trebuie sa se mentina sustenabile pe termen lung, in actualele conditii economice, fapt care duce inevitabil la reduceri de costuri. Ajustarile difera in functie de industrie, de pozitia in piata si de rezilienta fiecarei companii insa este tot mai probabil ca situatia economica va fi una dificila anul viitor”, a declarat Ionut Simion, Country Managing Partner PwC Romania.

Dintre industriile prezente in studiu, cea mai mare crestere medie a salariilor in 2020, de 9,87%, a fost inregistrata de retail, urmata de sectorul bancar cu 7,39%.

O majorare sub media sectoarelor incluse in sondaj a fost raportata de sectorul farmaceutic, de 4,17%.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare