S-a prelungit termenul pentru depunerea declaratiei privind beneficiarii reali

 S-a prelungit termenul pentru depunerea declaratiei privind beneficiarii reali
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta pentru modificarea termenului pentru depunerea declaratiei privind beneficiarul real prevazute in sarcina persoanelor juridice fara scop lucrativ si a decis prelungirea termenului pentru depunerea declaratiei privind beneficiarul real prevazut in sarcina persoanelor juridice fara scop lucrativ pana la 1 noiembrie 2020.

A fost adoptata o ordonanta de urgenta pentru modificarea termenului pentru depunerea declaratiei privind beneficiarul real prevazut in sarcina persoanelor juridice fara scop lucrativ. Termenul care expira la data de 17 august si care a creat numeroase probleme, in principal sectorului nonguvernamental, cu privire la modul de completare si depunere a acestei declaratii privind beneficiarul real al acestor organizatii nonguvernamentale, o obligatie care deriva din Directiva Europeana de Combatere a Spalarii Banilor, termenul pentru depunerea acestei declaratii a fost prelungit de la 17 august pana la 1 noiembrie 2020„, a declarat Ionel Danca.

Notiunea de beneficiar real este definita la art. 4 alin. 1 din Legea 129/2019, prin beneficiar real intelegandu-se orice persoana fizica ce detine sau controleaza in cele din urma clientul si/sau persoana fizica in numele caruia/careia se realizeaza o tranzactie, o operatiune sau o activitate. In functie de categoria de persoane/constructii juridice (societati, fiducii, fundatii, asociatii etc.), la alin. 2 al art. 4 din Legea 129/2019 sunt aduse clarificari in ceea ce priveste persoana/categoriile de persoane ce pot fi considerati beneficiari reali.

Vezi AICI propunerea legislativa.

Digiqole ad
Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments