S-a prelungit termenul pentru depunerea declaratiei privind beneficiarii reali

 S-a prelungit termenul pentru depunerea declaratiei privind beneficiarii reali
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta pentru modificarea termenului pentru depunerea declaratiei privind beneficiarul real prevazute in sarcina persoanelor juridice fara scop lucrativ si a decis prelungirea termenului pentru depunerea declaratiei privind beneficiarul real prevazut in sarcina persoanelor juridice fara scop lucrativ pana la 1 noiembrie 2020.

A fost adoptata o ordonanta de urgenta pentru modificarea termenului pentru depunerea declaratiei privind beneficiarul real prevazut in sarcina persoanelor juridice fara scop lucrativ. Termenul care expira la data de 17 august si care a creat numeroase probleme, in principal sectorului nonguvernamental, cu privire la modul de completare si depunere a acestei declaratii privind beneficiarul real al acestor organizatii nonguvernamentale, o obligatie care deriva din Directiva Europeana de Combatere a Spalarii Banilor, termenul pentru depunerea acestei declaratii a fost prelungit de la 17 august pana la 1 noiembrie 2020„, a declarat Ionel Danca.

Notiunea de beneficiar real este definita la art. 4 alin. 1 din Legea 129/2019, prin beneficiar real intelegandu-se orice persoana fizica ce detine sau controleaza in cele din urma clientul si/sau persoana fizica in numele caruia/careia se realizeaza o tranzactie, o operatiune sau o activitate. In functie de categoria de persoane/constructii juridice (societati, fiducii, fundatii, asociatii etc.), la alin. 2 al art. 4 din Legea 129/2019 sunt aduse clarificari in ceea ce priveste persoana/categoriile de persoane ce pot fi considerati beneficiari reali.

Vezi AICI propunerea legislativa.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare