S-a demarat proiectul pentru implementarea Sistemului Informatic pentru Adoptie

 S-a demarat proiectul pentru implementarea Sistemului Informatic pentru Adoptie
Distribuie sa vada si prietenii tai

A fost lansat Primul Sistem Informatic National pentru Adoptie – SINA, in cadrul unei conferinte online cu DGASPC-urile din intreaga tara, organizata de ANDPDCA. Potrivit termenelor din proiect, in 2 ani de zile SINA ar trebui sa fie functional.

Pentru prima data, prin intermediul acestui proiect, Romania va avea un sistem informatic national, ce permite urmarirea copiilor aflati in situatii de risc, inca de la momentul intrarii in sistemul de protectie si pana la iesirea acestora din sistem prin adoptie, reintegrare in familie sau majorat. Totodata, SINA va urmari pachetul de servicii acordat copilului, interventiile si evolutia acestora de-a lungul timpului petrecut de copil in sistemul de protectie” se arta in comunicatul transmis de ANDPDCA, beneficiar al proiectului, in parteneriat cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Sistemul informatic va permite interconectarea tuturor celor implicati in cadrul unui sistem integrat la nivel national. De asemenea, se adreseaza persoanelor care isi doresc sa adopte, angajatilor institutiilor cu responsabilitati in domeniul adoptiilor si protectiei copilului, precum si instantelor judecatoresti sau furnizorilor de servicii sociale, dar si organismelor private autorizate sa desfasoare activitati in cadrul procedurii de adoptie interna.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare