S-a amanat termenul pentru depunerea declaratiei unice. Bonificatii pentru depunere si plata la termen

 S-a amanat termenul pentru depunerea declaratiei unice. Bonificatii pentru depunere si plata la termen
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul a decis extinderea pana la 30 iunie a termenului limita pentru depunerea Declaratiei Unice. De asemenea, sunt introduse si bonificatii pentru plata sumelor datorate in baza acestei declaratii. Pentru a intra in vigoare, decizia trebuie publicata in Monitorul Oficial.

Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finantelor Publice de a acorda bonificatii de pana la 10% tuturor persoanelor care vor plati pana la 30 iunie impozitul pe venit si contributiile sociale aferente veniturilor/castigurilor obtinute in 2019 din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, transferul titlurilor de valoare, agricultura, silvicultura si piscicultura sau din alte categorii de venituri„, se precizeaza in comunicatul Ministerului Finantelor Publice.

Persoanele fizice vor primi o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

De asemenea, va fi aplicata o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, pentru depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pana la 30 iunie 2020 inclusiv. Aceasta se acorda numai daca este indeplinita conditia de acordare a bonificatiei pentru plata in termenul anuntat.

Prin declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice se declara, dupa caz:

  • impozitul pe veniturile realizate din Romania sau/si din strainatate si contributiile sociale datorate, pentru anul 2019;
  • impozitul pe veniturile estimate a se realiza din Romania si contributiile sociale datorate, pentru anul 2020.

Anul trecut au depus declaratii unice aproape un milion de romani.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare