S-a adoptat programul imbunatatit „Mecanismul pentru interconectarea Europei”

 S-a adoptat programul imbunatatit „Mecanismul pentru interconectarea Europei”
Distribuie sa vada si prietenii tai

Parlamentul European a adoptat programul imbunatatit „Mecanismul pentru interconectarea Europei” si a acordat noi fonduri pentru proiecte privind transporturile, energia si sectorul digital pentru 2021-2027.

Programul va finanta proiecte privind transporturile, energia si sectorul digital cu valoare adaugata pentru Uniunea Europeana.

MIE va garanta finalizarea la timp, pana in 2030, a unor proiecte transeuropene esentiale, precum Rail Baltica, infrastructura de alimentare cu combustibili alternativi si introducerea retelelor 5G pe axe de transport importante.

Programul va avea ca scop si sa creasca nivelul de interoperabilitate al retelelor energetice si sa se asigure ca proiectele finantate respecta planurile privind clima si energia de la nivel national si de la nivelul Uniunii Europene.

Mecanismul pentru interconectarea Europei va moderniza conexiunile de transport in intreaga UE. Acesta va ajuta Europa sa faca fata provocarilor legate de decarbonizare din acest sector si va contribui in special la transformarea in realitate a sloganului ‘trecerii la transportul feroviar’. Completarea legaturilor lipsa va incuraja, de asemenea, circulatia persoanelor si a marfurilor„, a punctat eurodeputatul Marian-Jean Marinescu.

“Mecanismul pentru interconectarea Europei” va intra in vigoare dupa ce noile norme sunt publicate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Acestea se vor aplica retroactiv de la 1 ianuarie 2021. Statele membre vor avea la dispozitie doi ani pentru a pregati punerea in aplicare a normelor de rationalizare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare