Romanii sprijina relansarea comertului local, conform unui studiu

 Romanii sprijina relansarea comertului local, conform unui studiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

In perioada post-izolare, 63% dintre romanii care au iesit la cumparaturi declara ca incearca, in mod activ, sa achizitioneze produse de la comerciantii locali pentru a-i ajuta sa-si readuca activitatea la normal, conform unui studiu Mastercard.

Tot potrivit studiului, 34% afirma ca de la inceputul starii de urgenta au descoperit noi magazine in comunitatea lor. Astfel, macelarii, comerciantii de fructe, legume si branzeturi sunt printre cei care au inregistrat cele mai mari vanzari dupa perioada de izolare si este probabil ca aceasta tendinta sa se mentina si in continuare.

Perioada pe care o traversam a schimbat modul in care romanii isi achizitioneaza produsele si serviciile de care au nevoie, acestia orientandu-se si catre surse locale de incredere, si, totodata, a determinat o crestere semnificativa a cumparaturilor online si a celor contactless, oamenii fiind mult mai constienti ca mijloacele digitale de plata le ofera siguranta, rapiditate si confort. De asemenea, magazinele si comunitatile locale joaca un rol important in furnizarea de bunuri si servicii, in repornirea economiei, precum si in sprijinirea localnicilor si in stimularea spiritului comunitatii. Speram ca aceasta perioada dificila sa contribuie la construirea unei relatii intre oameni si comerciantii locali si la mentinerea acesteia, chiar si pe masura ce viata va reveni la normal”, a punctat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania si Croatia.

Potrivit studiului Mastercard, in topul celor zece afaceri care estimeaza cresteri ale vanzarilor in perioada post-izolare sunt: comerciantii de fructe si legume, comerciantii de branzeturi, macelariile, saloanele de coafura/frizerie, magazinele independente de haine, brutariile, magazinele de bricolaj/hardware, librariile independente, magazinele de cadouri si cafenelele locale.

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare