Romania va atrage in acest an fonduri europene in valoare de aproximativ 3 miliarde euro

 Romania va atrage in acest an fonduri europene in valoare de aproximativ 3 miliarde euro
Distribuie sa vada si prietenii tai

Romania va atrage in acest an fonduri europene in valoare de 2,909 miliarde de euro, prin intermediul programelor operationale gestionate, se arata intr-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

De asemenea, incepand din noiembrie 2019 si pana in prezent, Romania a atras per total fonduri europene in valoare de 4 miliarde de euro, dintre care o suma de 1,1 miliarde de euro a fost atrasa in noiembrie si decembrie 2019, potrivit MFE.

Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a mentionat ca peste un miliard de euro din fonduri europene a fost alocat combaterii COVID-19.

Valoarea fondurilor europene atrase de Romania incepand cu noiembrie 2019, de cand am preluat coordonarea Ministerului Fondurilor Europene, este semnificativa: 4 miliarde euro. Sunt fonduri care sustin dezvoltarea Romaniei prin investitii in infrastructura, in digitalizare, in educatie si sanatate. In contextul crizei sanitare cauzate de pandemia COVID-19, am alocat peste 1 miliard de euro pentru a finanta spitalele si unitatile administrativ-teritoriale in lupta cu noul coronavirus. Si in alte domenii a fost accelerata atragerea fondurilor europene, motiv pentru care, la nivelul majoritatii programelor prin care Romania atrage fonduri, in acest an sumele atrase vor fi mai mari decat cele previzionate. Banii europeni schimba vieti!”, a declarat Bolos.

In primii ani ai actualei perioadei de programare nu au fost atrase sume din fondurile alocate pentru 2014-2020. In anii urmatori, 2017-2019, au fost atrase sume de 1,94 miliarde euro/an. Daca sunt luati in calcul si primii ani ai perioadei de programare, atunci media sumelor atrase este de 973,87 milioane/an.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare