Romania si Bulgaria se claseaza pe ultimele locuri din UE la capitolul inovari

 Romania si Bulgaria se claseaza pe ultimele locuri din UE la capitolul inovari
Distribuie sa vada si prietenii tai

Romania si Bulgaria se afla si in acest an, la fel ca si in 2019, pe ultimele locuri in materie de inovare, arata un raport al Comisiei Europeane.

Pe baza punctajelor obtinute, tarile Uniunii Europene se incadreaza in patru grupe de performanta: lideri in materie de inovare, inovatori puternici, inovatori moderati si inovatori modesti.

Potrivit clasamentului in acest domeniu, pe care l-a publicat Comisia Europeana, tarile nordice continua sa conduca, Suedia fiind in frunte.

Incepand din 2012 si pana in prezent, performantele in materie de inovare ale UE au crescut, in medie, cu 8,8%. Executivul comunitar informeaza ca 24 de tari ale UE si-au imbunatatit performantele in acest domeniu. Cele mai bune performante s-au inregistrat in Lituania, Malta, Letonia, Portugalia si Grecia.

Romania se afla la 31,6% din valoarea medie a indicatorului calculat pentru UE, in conditiile in care anul trecut scazuse la 34,4%. Potrivit CE, rata de penetrare a internetului in banda larga si exporturile de produse medium si high-tech sunt singurii indicatori la care Romania se apropie de performanta medie din UE. In schimb, Romania are cele mai mici scoruri la invatarea de-a lungul vietii, IMM-uri cu inovatii in materie de produse si procese, IMM-uri cu inovatii in marketing sau inovatii organizationale si IMM-uri care inoveaza in-house

La nivel global, pentru al doilea an consecutiv, capacitatea de inovare a Europei o depaseste pe cea a Statelor Unite ale Americii. Cu toate acestea, incepand din 2012, UE continua sa piarda teren in fata Coreei de Sud, Australiei si Japoniei. De asemenea, China vine rapid din urma.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare