Romania, printre tarile care au importat cele mai multe masti in primele sase luni

 Romania, printre tarile care au importat cele mai multe masti in primele sase luni
Distribuie sa vada si prietenii tai

Romania a importat masti faciale in valoare de 272 milioane de euro in primul semestru al acestui an, situandu-se pe locul 10 in UE. Pe primul loc se afla Germania, cu peste 4 miliarde de euro investiti in masti, urmata de Franta, cu peste 3 miliarde de euro, Italia si Spania, cu putin peste 1 miliard de euro platiti pentru achizitiile de masti.

Valoarea importurilor de masti ale UE a crescut cu 1.800% in primele sase luni ale acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut, de la 800 milioane de euro, pana la 14 miliarde de euro, in contextul pandemiei COVID-19, potrivit datelor Eurostat.

Tarile membre UE cu o populatie mare au importat mai multe masti decat cele cu o populatie mai mica. Totusi, datele per capita privind importurile de masti arata diferente remarcabile intre statele membre.

Luxemburg are de departe cele mai mari importuri per capita de masti sanitare din UE, cu o valoare a importurilor de 121 euro pe cap de locuitor. Urmeaza, la distanta, Belgia, Germania si Franta care sunt singurele tari unde importurile per capita au fost mai mari de 50 de euro.

In schimb, importurile au fost mai mici de 10 euro pe cap de locuitor in Cipru, Polonia, Suedia, Croatia, Grecia si Bulgaria. Dupa acest indicator, Romania se situeaza in a doua jumatate a clasamentului, cu importuri per capita de masti facile in valoare de 14 euro.

China a fost principalul partener al UE in importurile de masti faciale. Peste 92% dintre mastile importate de blocul comunitar in primul semestru din 2020 au fost din China. Importul de masti a crescut cu 30 de puncte procentuale comparativ cu situatia din primul semestru din 2019, mai arata datele Eurostat.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare