Romania are cele mai mici preturi la alimente din Uniunea Europeana

 Romania are cele mai mici preturi la alimente din Uniunea Europeana
Distribuie sa vada si prietenii tai

Romania este tara cu cele mai mici preturi din Uniunea Europeana atunci cand vine vorba de produsele alimentare si de bauturile non-alcoolice, conform datelor Eurostat.

Romanii au platit si in 2019 cele mai mici preturi din UE pentru un cos de alimente si bauturi non-alcoolice, respectiv 66% din pretul mediu la nivelul Uniunii Europene, la polul opus fiind danezii care pentru acelasi cos de produse au platit 129% din pretul mediu la nivelul UE.

In cazul Romaniei, datele Eurostat pentru anul 2019 sunt identice cu cele din 2018 cand vine vorba de acest cos de alimente si bauturi non-alcoolice comparabile.

Pe total, cele mai mici preturi din UE se inregistreaza in Bulgaria (53% din media UE) si Romania (55% din media UE), la polul opus fiind Danemarca (141% din media din UE), Irlanda (134%), Luxemburg (131%), Finlanda (127%) si Suedia (121%). Cu alte cuvinte, preturile pentru bunuri si servicii in interiorul UE sunt de trei ori mai mari in cel mai scump stat membru, decat in cel mai ieftin stat membru.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare