Romania acceseaza peste 4 miliarde de euro prin programul SURE

 Romania acceseaza peste 4 miliarde de euro prin programul SURE
Distribuie sa vada si prietenii tai

Romania a obtinut de la Uniunea Europeana un imprumut in valoare de 4,1 miliarde euro in cadrul instrumentului european de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de somaj intr-o situatie de urgenta ca urmare a aparitiei pandemiei de COVID-19 (SURE). In sedinta de Guvern de joi a fost aprobat un Memorandum in acest sens.

SURE sprijina programele de somaj partial si masurile similare pentru a ajuta statele membre UE sa protejeze locurile de munca, angajatii si persoanele care desfasoara o activitate independenta impotriva riscului de concediere si de pierdere a veniturilor.

Imprumutul va sustine masurile adoptate de guvern, in contextul generat de criza COVID-19, in perioada februarie – august 2020, menite sa protejeze angajatii si persoanele care desfasoara o activitate independenta, cu scopul de a reduce incidenta somajului si pierderea veniturilor”, precizeaza Ministerul de Finante intr-un comunicat.

Masurile eligibile in cadrul instrumentului SURE, conform evaluarii Comisiei Europene sunt:

  • somajul ethnic;
  • programul de munca flexibila;
  • alte astfel de scheme destinate unor categorii de liber profesionisti a caror activitate a fost redusa sau intrerupta urmare a pandemiei;
  • sporuri si alte masuri similare acordate personalului medical pentru recunoasterea meritelor acestora.

Alaturi de Romania in cadrul acestui instrument au accesat finantare alte 15 state membre, printre care Italia, Spania, Polonia, Portugalia, Belgia. Dintr-un total de 100 miliarde de euro puse la dispozitie de Uniunea Europeana in cadrul acestui instrument valoarea cumulata a imprumuturilor acordate pana in prezent se ridica la aproximativ 87,4 miliarde de euro.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare