Romania a primit 40 de ventilatoare pentru terapie intensiva din Germania

 Romania a primit 40 de ventilatoare pentru terapie intensiva din Germania
Distribuie sa vada si prietenii tai

Germania a donat Romaniei 10 aparate de ventilatie pulmonara de tip Trilogy Evo O2 produse de Philips GmbH Respironics si 30 de aparate de ventilatie pulmonara de tip Lumis 150 produse de ResMed.

Valoarea totala neta a acestor echipamente se ridica la peste 286.000 de euro, iar livrarea a fost facuta la sfarsitul saptamanii trecute.

Dispozitivele medicale sunt destinate tratamentului pacientilor care sufera de forme medii si grave de COVID-19, anunta Ambasada Germaniei la Bucuresti.

Sunt foarte incantat ca putem da Romaniei o mana de ajutor in lupta impotriva noului coronavirus prin aceasta livrare de 40 de ventilatoare. Germania si Romania, prin cele doua guverne si ambasade, au colaborat excelent la derularea rapida a acestei livrari. Mesajul este clar si precis: aceasta pandemie ne afecteaza pe toti si va fi invinsa numai atunci cand va fi invinsa de toti. De aceea trebuie sa ne ajutam reciproc, oriunde putem„, a declarat ambasadorul Cord Meier-Klodt.

Cele 40 de ventilatoare pulmonare vor ajunge in unitatile medicale care au nevoie de o suplimentare a numarului de echipamente medicale„, a completat si ministrul sanatatii, Nelu Tataru.

Dispozitivele medicale de tip Trilogy Evo O2 permit ingrijirea continua sau intermitenta a pacientilor si pot fi utilizate atat pentru ventilatia invaziva, cat si pentru cea non-invaziva, iar cele de tip Lumis 150 sunt concepute pentru ventilatia non-invaziva a pacientilor care sufera de insuficienta respiratorie acuta.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare