Romania a atras fonduri europene de peste doua miliarde de euro

 Romania a atras fonduri europene de peste doua miliarde de euro
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos spune ca Romania a atras fonduri europene in valoare de 2,3 miliarde de euro. Conform acestuia, gradul de absorbtie a crescut de la 30%, cat era in noiembrie 2019, la 44% in prezent.

Din data de 4 noiembrie, cand am preluat guvernarea, am preluat-o cu 5,6 miliarde de euro si Guvernul Orban, pana la aceasta data, are documente intocmite pentru decontare de la Comisie in valoare de 2,3 miliarde euro. (…) Cele 2,3 miliarde sunt parte din bani incasati, altii in curs de incasare. Relevant este ca acesti bani se intorc in economia Romaniei si contribuie in aceasta perioada, vitala pentru Romania, la sustinerea diferitelor categorii de cheltuieli, de la echipamente medicale, somaj tehnic, stimulente pentru personalul medical, granturi pentru IMM-uri, sprijinirea tinerilor antreprenori. Nu poti sa fii decat de rea-credinta sa nu vezi ca aceste fonduri europene sunt sansa pentru ca sa putem sa mergem inainte si nu cred ca poate cineva sa le conteste utilitatea„, a afirmat ministrul de resort.

Bolos a mai declarat ca isi doreste ca banii europeni sa fie absorbiti in procent de 100%. pentru acest lucru el a subliniat ca, pentru atragerea unor sume cat mai mari, a adoptat mai multe masuri administrative. Printre masurile administrative adoptate, se numara  debirocratizarea si simplificarea mecanismelor de accesare ale acestor fondurilor europene.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare