ROCA X atrage noi fonduri pentru startup-urile romanesti

 ROCA X atrage noi fonduri pentru startup-urile romanesti
Distribuie sa vada si prietenii tai

ROCA X, proiect destinat afacerilor disruptive la inceput de drum ce a sustinut in mai putin de un an de la infiintare dezvoltarea unui numar de 9 startup-uri, isi propune sa investeasca aproximativ 4 milioane de euro in anul 2020.

Suma a fost comunicata de catre Andrei Cionca, fondator al CITR, ROCA si ROCA X, in cadrul unei conferinte de presa dedicata inaugurarii grupului Impetum, ce reuneste toate companiile sub aceeasi entitate.

Peste tot in lume, perioada actuala nu face decat sa accelereze trendul digitalizarii, care legitimeaza misiunea ROCA X. La nivel global, cifrele sunt mai mult decat graitoare: 7 din 10 cele mai importante companii listate la bursa americana sunt de tech. Tehnologia, vitala in dezvoltarea solida a economiei, a devenit o prioritate pentru ca ne ajuta sa ne recuplam cu lumea, sa nu ne izolam, asa incat businessul romanesc sa functioneze in continuare. De aceea cosul investitional trebuie sa contina intotdeauna si o parte de tehnologie – desi multe industrii s-au devalorizat, tehnologia poate deveni pilonul de baza a reconstructiei Romaniei in viitor, iar in prezent, are capacitatea sa sustina trecerea prin aceasta perioada neprielnica”, a declarat Andrei Cionca, fondator ROCA X si CEO Impetum Group

Evaluarea pe care ROCA X o face unui start-up se bazeaza pe o grila ampla de analiza: stadiul de dezvoltare, competitie, revenue sau useri, nisa de industrie, si nu doar. Pastrand si in continuare aceste criterii, strategia ROCA X se va concentra in plus pe un pipeline care promite sa nu fie afectat, ci chiar avantajat de situatia curenta.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare