ROBOR la sase luni la cea mai scazuta valoare din ultimii trei ani

 ROBOR la sase luni la cea mai scazuta valoare din ultimii trei ani
Distribuie sa vada si prietenii tai

ROBOR la sase luni coboara pana la cea mai scazuta valoare din septembrie 2017. Indicele ROBOR la trei luni a stagnat la 1,54%.

ROBOR la sase luni a scazut la 1,62%, fata de 1,63%, nivelul din sedinta precedenta. Este cel mai scazut nivel pentru ROBOR la sase luni din 28 septembrie 2017.

Noua valoare a IRCC, valabila in perioada ianuarie – martie 2021, este de 1,88%, in scadere de la 2,17% in trimestrul IV din 2020. Scaderea de 0,29 puncte procentuale se aplica pentru creditele acordate populatiei dupa mai 2019, data la care a inlocuit referinta ROBOR in contracte. Dupa o perioda de circa 6 luni in care IRCC a fost mai mare decat ROBOR, indicele pentru creditele noi trece din nou pe scadere.

Valoarea IRCC este calculata pe baza dobanzii medii la care bancile se imprumuta intre ele si aplicata cu o intarziere de un trimestru fata de perioada de referinta, Valoarea aplicabila din ianuarie este calculata pe datele din iulie – septembrie.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii pentru creditele in lei acordate pe piata interbancara, iar cresterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor in cazul creditelor in lei.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare