S-a dat in functiune cel mai performant RMN din Oltenia

 S-a dat in functiune cel mai performant RMN din Oltenia
Distribuie sa vada si prietenii tai

Primarul orasului Rovinari, Robert Filip, a transmis ca la Spitalul Orasenesc “Sfantul Stefan” va functiona, incepand din 10 august, cel mai performant aparat de imagistica medicala prin rezonanta magnetica (RMN) din Oltenia.

Aparatul face parte dintr-un lot mai mare de echipamente medicale de ultima generatie in valoare de aproximativ 2 milioane de euro fara TVA, achizitionate de Primaria orasului Rovinari prin POR 2014-2020.

Din pacate, deocamdata, serviciile nu sunt decontabile de catre CAS si asta pentru ca toate contractele intre Casele de Asigurari de Sanatate si spitale sunt incheiate la inceput de an, iar spitalul din Rovinari nu avea in dotare acest RMN la momentul incheierii precedentului contract. Exista insa posibilitatea ca pana la finalul anului sa fie incheiate acte aditionale pentru suplimentarea fondurilor, conditii in care serviciile de imagistica medicala sa fie decontabile integral.

Intre timp, pentru a veni in sprijinul cetatenilor, la initiativa mea, consilierii locali au adoptat o hotarare de Consiliu Local prin care toate persoanele ale caror venituri/membru de familie se situeaza sub salariul minim brut pe economie, beneficiaza de o reducere cu 50% a tarifelor pentru RMN si Computer Tomograf.

Programarile pentru RMN si Computer Tomograf se fac la cabinetul din incinta Compartimentului de Radiologie, luni si miercuri intre orele 09:00 – 11:00.

Lista investigatiilor efectuate la laboratorul RMN din cadrul Spitalului „Sf. Stefan” Rovinari este urmatoarea: RMN CRANIO-CEREBRAL NATIV / SI CU SDC, RMN GAT NATIV / SI CU SDC; RMN COLOANA VERTEBRALA(CERVICALA,TORACALA, LOMBOSCRATA/SEGMENT) Nativ / SI CU SDC; RMN TRUNCHIURI SUPRAAORTICE NATIV SI CU SDC; RMN ABDOMENT NATIV SI CU SDC; RMN PELVIS NATIV SI CU SDC; RMN HIPOFIZA CU SDC; COLANGIO RMN; RMN UMAR NATIV SI CU SDC; RMN SINUS NATIV; RMN EXTREMITATI”, a transmis Robert Filip pe un site de socializare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare