Record de aplicari pentru joburi in luna iulie

 Record de aplicari pentru joburi in luna iulie
Distribuie sa vada si prietenii tai

In luna iulie 2020, pe platforma de recrutari online eJobs, au fost inregistrate peste 1,3 milioane de aplicari, in cautare de joburi, cu 50% mai mult fata de aceeasi luna a anului trecut, astfel, numarul de aplicari reprezinta un record.

A crescut atat numarul mediu de aplicari pe candidat, cat si numarul efectiv de candidati disponibili. Astfel, in iulie au fost 142.000 de candidati care si-au cautat un job la noi pe platforma. Dintre acestia, aproape 33.000 au fost candidati noi, care nu au avut pana acum cont pe eJobs si care, cel mai probabil, in ultimii ani nu au fost interesati de schimbarea jobului. Numarul de candidati noi este cu 20% mai mare decat in luna iunie”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Domeniul care atrage cel mai mare numar de aplicari este domeniul vanzarilor, urmat de relatii clienti/call center, administrativ/logistica, back office, financiar/contabilitate si internet/e-commerce.

La inceputul verii am observat o schimbare extrem de interesanta in comportamentul candidatilor, anume ca varsta primei angajari scade si ca devin din ce in ce mai activi cei foarte tineri, din segmentul de varsta 18-24 de ani. Tendinta nu doar continua, ci se si accentueaza, iar in luna iulie, numarul de aplicari venite din partea acestor tineri este dublu fata de numarul de aplicari corespunzatoare celor cu varste cuprinse intre 36-45 de ani si foarte apropiat de categoria de candidati din segmentul 25-35 de ani, cei care au fost, dintotdeauna, fara exceptie, cei mai activi pe piata muncii”, a mai completat Bogdan Badea.

In luna iulie, au fost postate 27.000 de joburi pentru Romania si strainatate. Cele mai multe (aproape 7.000) au fost in vanzari. Transport/distributie, administrativ/logistica, productie, constructii/instalatii si relatii clienti/call center au fost alte domenii care au avut, fiecare, intre 3.000 si 4.000 de pozitii deschise, luna trecuta.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare