Rabla pentru electrocasnice 2020 incepe in 15 decembrie

 Rabla pentru electrocasnice 2020 incepe in 15 decembrie
Distribuie sa vada si prietenii tai

Romanii vor putea face cumparaturi prin Programul ″Rabla pentru electrocasnice″ incepand din data de 15 decembrie, a anuntat intr-o conferinta de presa, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Mircea Fechet.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus in lista echipamentelor finantate prin AFM, patru produse care nu au existat in editiile anterioare: aspiratoare, uscatoare de rufe, laptopuri si tablete.

Exista o mare asteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu fata de anul 2018. Toti ne ajutam acasa de astfel de echipamente si ne bucuram ori de cate ori ne mai cumparam ceva nou si modern: fie ca este vorba despre un frigider in bucatarie sau un smart tv in sufragerie. Din 15 decembrie, orice roman isi va putea inlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, in pas cu avansul tehnologic al zilei de astazi”, a declarat ministrul Fechet.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fianantate este de:

  • laptopuri – finantare de 500 RON;
  • aparate de aer conditionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscatoare de rufe, masini de spalat vase, cu o finantare nerambursabila de 400 RON;
  • tablete si masini de spalat rufe – finantare nerambursabila de 300 RON;
  • aspiratoare, cu o finantare nerambursabila de 200 RON.

Aceste sume vor ajunge la romani sub forma de vouchere electronice, dupa un proces de inscriere, care se va desfasura online. Practic, se va intra in aplicatia informatica de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului si bifat echipamentul pentru care se doreste finantarea. Imediat dupa acest proces, aplicatia va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice roman se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea sa-l inlocuiasca si va achizitiona aparatul nou”, a explicat ministrul Mircea Fechet.

Oficialul a mentionat, totodata, ca fiecare roman poate solicita cel mult un voucher pentru fiecare categorie de produse.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare