Proiectul „Voluntar in Targu Jiu” s-a incheiat

 Proiectul „Voluntar in Targu Jiu” s-a incheiat
Distribuie sa vada si prietenii tai

Asociatia pentru Democratie Educatie Respect a implementat in perioada Septembrie – Decembrie 2022 proiectul “Voluntar in Targu Jiu”.

Scopul proiectului a fost promovarea voluntariatului in municipiul Targu Jiu in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 14–35 ani prin metode non-formale.

Principalele obiective urmarite prin implementarea proiectului au fost: cresterea gradului de constientizare a tinerilor cu privire la valoarea voluntariatului pentru comunitatea locala; cresterea calitatii experientei de voluntariat si asigurarea caracterului inclusiv al voluntariatului, pe fondul schimbarilor demografice si al orientarilor valorice ale populatiei; cresterea gradului de promovare a voluntariatului in randul comunitatii locale.

Beneficiarii directi ai proiectului au fost peste 220 tineri (14 – 35 ani) din Municipiul Targu Jiu.

Activitatile destinate grupului tinta au fost urmatoarele:

  1. Seminar interactiv „Voluntar in Targu Jiu” – la care au participat 223 elevi afiliati la 3 licee din Targu Jiu, astfel:
  • Luni, 07 noiembrie 2022 – Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Targu Jiu;
  • Miercuri, 09 noiembrie 2022 – Colegiul National „Spiru Haret” Targu Jiu;
  • Luni, 14 noiembrie 2022 – Liceul de Arte „Constantin Brailoiu” Targu Jiu.

Mentorul seminarului a fost chiar presedintele ADER, Stefan Sorinel Ghimisi care i-a ajutat pe tineri sa gaseasca cele mai bune raspunsuri la intrebari ca: De ce sa fiu voluntar? Cum pot fi voluntar? Care sunt calitatile si responsabilitatile unui voluntar?. Aceste seminare au avut ca obiectiv dezvoltarea atitudinii necesare implicarii active in schimbarea si dezvoltarea comunitatii locale.

  1. Training „Coordonator de voluntari” – la care sunt inregistrati 35 elevi.

In anul 2023, Municipiul Targu Jiu va fi Capitala Tineretului din Romania, ceea ce va presupune organizarea multor actiuni pentru tineret si prin urmare vor fi implicati numerosi voluntari in desfasurarea acestora. In acest scop, echipa ADER a considerat necesar pregatirea unor coordonatori de voluntari.

Programa training-ului a vizat patru module de curs: Modulul 1 – Voluntariat; Modulul 2 – Public Speaking; Modulul 3 – Comunicarea; Modulul 4 – Lucrul in echipa.

  1. Eveniment stradal Ziua Internationala a Voluntariatului – la care au participat 60 elevi.

Pe 05 decembrie se sarbatoreste la nivel mondial Ziua Internationala a Voluntariatului, iar cu aceasta ocazie, o parte dintre voluntarii ADER au participat la un eveniment de promovare a voluntariatului in orasul lui Brancusi langa Coloana Infinitului.

Voluntariatul este empatie in actiune, este baza unui viitor incluziv, astfel ca incurajarea tinerilor de a participa la actiuni de voluntariat este importanta pentru o dezvoltare sustenabila.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul UAT Municipiul Targu Jiu si al Consiliului Local Targu Jiu. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia UAT  Municipiul Targu Jiu  si nu implica nicio responsabilitate din partea acesteia.

Alte informatii relevante sunt disponibile pe pagina Facebook a Asociatiei pentru Democratie Educatie Respect in sectiunea Evenimente.

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare