Proiectul „Superman e printre noi!”, la final

 Proiectul „Superman e printre noi!”, la final
Distribuie sa vada si prietenii tai

Sursa foto: ADER

Asociatia pentru Democratie Educatie Respect a organizat in perioada 01.07 – 30.10.2022  proiectul “Superman e printre noi!” finantat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow.

Scopul proiectului a fost de a capacita tinerii in a se implica in prevenirea si combaterea fenomenelor de alienare, bullying si manipulare.

Principalele obiective urmarite prin implementarea proiectului au fost: cresterea gradului de constientizare a efectelor nocive ale bullying-ului; prevenirea si combaterea bullying-ului.

Beneficiarii directi ai proiectului au fost peste 430 elevi si 20 cadre didactice de la scoli din judetul Gorj.

In perioada 01 iunie – 30 octombrie 2022, au avut loc urmatoarele activitati destinate grupului tinta:

  1. Seminarul interactiv “Eroul dintre noi!” in cadrul caruia voluntari, elevi la Liceul de Arte din Targu-Jiu au jucat o sceneta de teatru care a exemplificat aspecte de bullying si a evidentiat impactul negativ asupra individului si comunitatii din care face parte. De asemenea, elevii au primi mape personalizate continand pliante informative, pixuri si diverse produse alimentare.
    • Cele 11 seminare interactive au fost desfasurate in salile de clasa ale urmatoarelor scoli din Gorj: Scoala Gimnaziala Dragutesti, Liceul de Arte Constantin Brailoiu din Targu-Jiu, Colegiul National Spiru Haret din Targu-Jiu, Scoala Gimnaziala Alexandru Stefulescu din Targu-Jiu, Scoala Gimnaziala Constantin Savoiu din Targu Jiu, Scoala Gimnaziala din Targu Carbunesti. Liceul Tehnologic din Tismana, Liceul Constantin Brancusi din Pestisani.
  2. Elaborarea si distribuirea filmului educational „Superman e printre noi!” in cadrul seminarelor interactive, in mediul online si pe televiziunile locale.

Start ONG este un program lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educatie, sanatate, mediu, social si cultura. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finantare comunitara destinat ONG-urilor tinere, institutiilor non-administrative si grupurilor informale/ de initiativa.

Alte informatii relevante sunt disponibile pe pagina Facebook a  Asociatiei pentru Democratie Educatie Respect in sectiunea Evenimente.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments