Proiectul „Scoli mai sigure, inclusive si sustenabile” primeste o finantare de 100 de milioane de euro

 Proiectul „Scoli mai sigure, inclusive si sustenabile” primeste o finantare de 100  de milioane de euro
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul Romaniei a aprobat negocierea si semnarea Acordului de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, in valoare de 100 milioane de euro, pentru sustinerea proiectului ”Scoli mai sigure, incluzive si sustenabile”.

Principalele elemente ale proiectului cuprind o componenta de investitii in infrastructura scolara, activitati de comunicare si informare, sprijin pentru transportul elevilor, precum si alte facilitati temporare. O atentie sporita va fi acordata salilor de clasa inteligente, prin investitii in mobilier scolar si prin activitati de informare si instruire in acest domeniu.

Una dintre prioritatile mandatului meu este sa fac tot posibilul astfel incat educatia sa primeasca finantarea necesara pentru ca toti elevii si prescolarii sa aiba acces la o infrastructura scolara moderna si sigura. In calitate de ministru al Finantelor, am solicitat Guvernului mandat sa negociez si sa semnez cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare un Acord de Imprumut in valoare de 100 de milioane de euro, pentru investitii in infrastructura scolara, atat de necesare, in special in zonele mai putin dezvoltate ale tarii”, a declarat ministrul Finantelor, Alexandru Nazare

Proiectul „Scoli mai sigure, incluzive si sustenabile” se va derula pe o perioada de 6 ani, data limita de tragere a imprumutului fiind 30 iunie 2027. Acesta va fi implementat de catre Ministerul Educatiei, prin Unitatea de Management a Proiectului.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare