Proiecte de amploare la Pestisani

 Proiecte de amploare la Pestisani
Distribuie sa vada si prietenii tai

Primarul localitatii Pestisani, Cosmin Pigui, are in vedere pentru perioada 2021-2027, proiecte de peste 46 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeana.

Pentru 2021-2027, eu am pregatite proiecte pe fonduri europene de 46 de milioane de euro. Am 14 proiecte pe care le-am prins in Strategia de Dezvoltare Turistica. Faptul ca am devenit statiune de interes local este un mare avantaj. Se dau bani de la Bruxelles special pe partea de turism. S-a cerut sa se faca o strategie de investitii in turism in aceasta perioada, Strategia de Dezvoltare Turistica a Gorjului. Ne-a cerut la fiecare localitate sa comunicam strategia locala. Deocamdata aceste proiecte sunt in strategie. Eu le-am creionat pe toate. Stiu ce vreau sa fac. Lucrez la strategia turistica. Vreau sa branduiesc comuna de la intrare si fiecare obiectiv turistic trebuie sa fie scos in evidenta. Noi trebuie sa ne indreptam spre turism. Trebuie sa profitam de faptul ca Valea Prahovei e gatuita, bucurestenii vor sa vada si altceva, ca s-au saturat de Sinaia, Predeal, Poiana Brasov. Vor sa vada altceva si noi trebuie sa le oferim si infrastructura si conditii”, a declarat Pigui.

Primarul din Pestisani a anuntat ca lucreaza cu Adi Campeanu, primarul comunei Runcu, la realizarea unor trasee turistice comune.

Sa stiti ca eu cu Adi Campeanu lucram la niste trasee turistice comune. Avem deja niste trasee comune, iar eu va spun ca muncesc pentru ca, in viitor, turistul sa stea cinci zile in Pestisani, nu jumatate de ora. Nu va dati seama cate obiective turistice avem. Daca va spun ca am in satul Bradiceni biserica ctitorita de mama Doamnei Stanca, sotia lui Mihai Viteazu, ca e Hanul Mamaronilor la care tragea Tudor Vladimirescu. Eu, in acest moment culeg povesti adevarate ale locului si vom vinde aceste povesti”, a completat Cosmin Pigui.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare