Proiect pentru a sprijini tinerii care studiaza in strainatate

 Proiect pentru a sprijini tinerii care studiaza in strainatate
Distribuie sa vada si prietenii tai

Autoritatile lucreaza la un proiect prin care tinerii care vor sa studieze in strainatate vor putea primi un sprijin financiar din partea statului, anunta un comunicat al Cancelariei prim-ministrului. Banii vor fi returnati doar daca beneficiarul va alege sa ramana in strainatate la finalul studiilor.

Am observat la absolventii romani de studii in strainatate ca au dorinta de a da ceva inapoi Romaniei. Din acest motiv, cei care vor alege sa revina in Romania vor fi recompensati prin scutirea de la obligatia de a restitui imprumutul primit. Vreau ca fiecare tanar talentat, care are sanse sa fie admis la o universitate de top din afara, sa nu mai vada o bariera in lipsa banilor si sa stie ca revenirea in Romania reprezinta decizia castigatoare”, a declarat consilierul de stat Mara Mares.

Consilierul a precizat ca, in prezent, au loc o serie de consultari pentru a gasi cele mai bune metode prin care acest mecanism financiar ar putea sa functioneze, precum un termen de 1-2 ani de la terminarea studiilor in care absolventul sa ia o decizie cu privire la locul unde va profesa, un grafic de restituire a banilor si alte chestiuni de ordin tehnic si juridic.

De asemenea, cautam cea mai buna solutie pentru a identifica universitatile eligibile. Exista doua variante de lucru: fie pornim de la un top global al universitatilor, fie pornim de la statele de destinatie si selectam, din fiecare stat, primele 3 – 5 cele mai bune universitati. Statul roman nu are in prezent o evidenta a studentilor si absolventilor romani din strainatate. Conform estimarilor, numarul lor depaseste 50.000”, a mai punctat Mares.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare