Proiect derulat de Centrul de Calcul Targu Jiu, finalizat cu succes! Rezultatele cercetarii, publicate intr-o revista de renume mondial

 Proiect derulat de Centrul de Calcul Targu Jiu, finalizat cu succes! Rezultatele cercetarii, publicate intr-o revista de renume mondial
Distribuie sa vada si prietenii tai

Centrul de Calcul Targu Jiu a finalizat cu succes un proiect de cercetare stiintifica, realizat in parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatica. Rezultatele acestei cercetari au fost publicate in prestigioasa revista de ,,zona rosie”, de profil, IEEE Access.

Proiectul de exceptie este intitulat ,,Cercetari si transfer de cunostinte in domeniul tehnologiilor si instrumentelor software pentru informatizarea proceselor industriale (TISIPRO)”. Activitatile de cercetare industriala si/sau dezvoltare experimentala au fost desfasurate prin colaborare efectiva intre cei doi parteneri, fiind urmarit un obiectiv comun pe baza diviziunii muncii si a domeniului de aplicare ale acestora, participare la conceperea activitatilor, contributie la punerea lor in aplicare si impartirea riscurilor financiare, tehnologice, stiintifice si de alta natura, precum si rezultatele acestora.

Munca cercetatorilor din cadrul Centrului de Calcul Targu Jiu a fost una incununata de succes, rezultatele proiectului fiind publicate in prestigioasa revista de profil IEEE Access.

,,Proiectul de cercetare pe care Centrul de Calcul SA l-a derulat in colaborare cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatica a fost unul de succes. Noi am efectuat toate obiectivele prevazute in contract, cu ajutorul protocolului DNP3 si securizare a comunicatiilor cu ajutorul infrastructurii de cheie publica PKI. Rezultatele proiectului de cercetare au facut obiectul unui articol publicat de prestigioasa revista de cercetare IEEE Access https://ieeeaccess.ieee.org/, ceea ce certifica intreaga calitate a cercetarii efectuate de echipa mixta Centrul de Calcul SA si Universitatea din Craiova. Publicarea in revista IEEE Access (jurnal de zona rosie) este premiata si de Guvernul Romaniei, prin UEFISSCDI, cu o bursa de 6.000 de lei, pentru intreaga echipa de cercetare”, a declarat Dragos Ionica, directorul Centrului de Calcul Targu-Jiu si responsabil al proiectului.

Proiectul a debutat la finele anului 2017, iar printre obiectivele si activitatile derulate de echipa de cercetare a Centrului de Calcul Targu-Jiu s-au numarat: Analiza si modelarea instrumente software pentru securizarea si stocarea de date de mari dimensiuni, accesul concurential si de la distanta – activitati de cercetare industriala: Analiza si modelarea instrumente software pentru securizarea si stocarea de date de mari dimensiuni, accesul concurential si de la distanta, Dezvoltarea unor pachete software pentru securizarea si stocarea de date de mari dimensiuni, accesul concurential si de la distanta, Achizitia datelor experimentale, prelucrarea acestora si validarea modelelor obtinute; Dezvoltarea de instrumente software de analiza, stocare, acces concurential, real-time a datelor de mare capacitate pe servere, SCADA/HMI sau Remote Control pentru mediu industrial – activitati de cercetare industriala: Dezvoltarea de instrumente software de analiza, stocare, acces concurential, real-time a datelor de mare capacitate pe servere, SCADA/HMI sau Remote Control, Implementarea unor pachete software de analiza, stocare, acces concurential, real-time a datelor de mare capacitate pe servere, SCADA/HMI sau Remote Control, Determinarea performantelor instrumente software de analiza, stocare, acces concurential, real-time a datelor de mare capacitate pe servere, SCADA/HMI sau Remote Control incep sa fie din ce in ce mai utile in mediul industrial, intr-un mediu cu interfete simulate ale sistemelor reale si validarea rezultatelor.

Echipa mixta de cercetare in cadrul proiectului a fost formata din: Marius Marian (Universitatea din Craiova), Adelin Cusman (Centrul de Calcul SA), Florin Stinga (Universitatea din Craiova), Dragos Ionica (Centrul de Calcul SA) si Dan Popescu (Universitatea din Craiova).

Sursa: Gorjeanul

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare