Programul „Noua Casa” continua si in acest an

 Programul „Noua Casa” continua si in acest an
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Finantelor a alocat un plafon de 1,5 miliarde RON pentru garantarea creditelor imobiliare in programul “Noua Casa”, in anul curent.

Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finantelor faciliteaza achizitia unei locuinte, alocand un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare in cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei. Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazeaza pe analiza comportamentului bancilor si beneficiarilor in anul 2022 si pe tendintele pietei imobiliare si a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023”, au transmis reprezentantii Ministerului Finantelor, intr-un comunicat de presa.

In cadrul programului mentionat anterior, finantarea se acorda in lei, pentru achizitia unei singure locuinte, iar valoarea maxima a creditului care poate fi accesat este de 66.500 euro – pentru locuinte al caror pret este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5% si 119.000 euro – pentru locuinte al caror pret este de maximum 140.000 euro, in acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

Programul guvernamental “Noua Casa”, lansat in 2009 sub numele de “Prima Casa”, a adunat pana in prezent 330.875 de garantii si promisiuni de garantare acordate celor care au accesat finantarea.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare