Programele Rabla Clasic si Rabla Plus vor fi lansate luna viitoare

 Programele Rabla Clasic si Rabla Plus vor fi lansate luna viitoare
Distribuie sa vada si prietenii tai

Programele Rabla Clasic si Rabla Plus vor fi lansate la inceputul lunii februarie si vor avea in 2022 cel mai mare buget din istoria acestui program, a anuntat saptamana aceasta ministrul mediului, Tanczos Barna.

Pentru prima data, de cand a fost lansat programul, voucherele pentru o masina noua pot fi obtinute in schimbul a doua autoturisme uzate. Conditia este sa fi rulat macar sase ani pe soselele din Romania.

“ (…) Pot fi predate pentru o masina cumparata doua masini la casare. Vom avem un buget de minimum 1,24 miliarde lei. In 2023 crestem cu 10% fata de 2022 si in 2024 crestem cu inca 10% fata de 2023. Astfel, 2024 va fi primul an cand bugetul Rabla Plus va depasi un miliarde de lei, in conditiile in care, treptat, vom reduce bugetul alocat pentru Rabla Clasic, dar fara a scadea sub bugetul anului 2021. Si in 2024 bugetul pentru Rabla Clasic va fi mai mare fata de cel din 2021”, a punctat Tanczos Barna.

Ministrul a anuntat si lansarea unui program destinat institutiilor publice, cu un buget de 600 milioane RON, prin care primariile si autoritatile publice vor putea achizitiona doar masini electrice sau hibrid plug-in. In cadrul acestui program, va fi asigurata o finantare de 80% din valoarea achizitiei.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare