Produse agricole promovate cu fonduri europene

 Produse agricole promovate cu fonduri europene
Distribuie sa vada si prietenii tai

Fermierii romani reuniti in organizatii profesionale pot obtine fonduri europene pentru promovarea produselor agricole in Uniunea Europeana sau in afara UE, printr-o linie de finantare la care se fac inscrieri.

Pana la 27 august 2020 se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi, pentru programe simple si pentru programe multinationale, de promovare a produselor agricole, puse in aplicare pe piata interna si in tari terte in vederea restabilirii situatiei pietei, in conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1144/2014, a transmis APIA.

Inscrierile pentru finantarile Promotion of Agricultural Products se fac AICI.

Bugetul disponibil este de:

  • 5.000.000 euro pentru programele simple;
  • 5.000.000 euro pentru programele multinationale.

Beneficiarii sunt:

  • Organizatii profesionale sau interprofesionale stabilite intr-un stat membru si grupurile definite la articolul 3 punctul 2 din Regulamentul (UE) nr. 1151/2012 al Parlamentului European si al Consiliului;
  • Organizatii de producatori sau asociatii de organizatii de producatori, recunoscute de un stat membru sau organisme din sectorul agroalimentar care au fost insarcinate de statele membre sa indeplineasca misiuni de serviciu public clar definite in acest sector, infiintate cu cel putin doi ani inainte de data lansarii cererii de propuneri, toate categoriile trebuie sa fie reprezentative, in conditiile mentionate in cererile de propuneri.

Sectoarele de produse vizate sunt: fructe si legume, excluzand fructele si legumele procesate; vin; plante vii si alte plante, bulbi, radacini si alte asemenea, flori taiate si frunzis ornamental; lapte si produse lactate; cartofi pentru procesare cu exceptia cartofilor proaspeti, iar in relatie cu produsele mentionate pot fi avute in vedere si sistemele prevazute la art. 5 din Regulamentul (UE) nr. 1144/2014”, precizeaza APIA.

Click AICI pentru mai multe informatii.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare