Productia industriala din Romania, in scadere in primele zece luni din 2020

 Productia industriala din Romania, in scadere in primele zece luni din 2020
Distribuie sa vada si prietenii tai

Productia industriala a scazut cu 11% ca serie bruta in primele zece luni ale anului si cu 11,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, fata de perioada similara a anului trecut, arata datele INS.

In perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, productia industriala (serie bruta) a fost mai mica cu 11%, din cauza scaderilor inregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare (-12%), industria extractiva (-10,5%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-4,3%). Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, a scazut cu 11,5%, ca urmare a scaderilor dinindustria prelucratoare (-12,4%), industria extractiva (-10%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-4,9%)”, se arata in comunicatul celor de la Institutul National de Statistica.

Conform INS, in luna octombrie 2020, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare fata de luna precedenta cu 3,2%, ca efect al cresterilor inregistrate de cele trei sectoare industriale: productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+ 4,8%), industria prelucratoare (+3%) si industria extractiva (+1,4%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut fata de luna precedenta cu 2,1%. Industria prelucratoare a crescut cu 2,6%, in timp ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 3,2%, respectiv cu 1%.

De asemenea, fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a fost mai mica cu 1,3%, ca urmare a scaderilor inregistrate in industria extractiva (-9,0%), industria prelucratoare (-1,0%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-0,4%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,2%, datorita cresterilor inregistrate de industria prelucratoare (+1,6%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,7%). Industria extractiva a scazut cu 9%.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare