Producatorul gorjean Domus restaureaza Palatul Baroc din Oradea

 Producatorul gorjean Domus restaureaza Palatul Baroc din Oradea
Distribuie sa vada si prietenii tai

Producatorul de tamplarie din lemn stratificat targujian, a avut privilegiul de a participa la lucrarile de restaurare ale Palatului Episcopiei Romano-Catolice din Oradea. Edificiul mai este cunoscut si ca Palatul Baroc din Oradea.

Domus SRL   lucreaza la Palatul Baroc din Oradea. Palatul este un etalon pentru barocul european. Este totodata si una dintre cele mai valoroase constructii in stil baroc din Romania. Asadar responsabilitatea firmelor implicate in procesul de restaurare al acestuia, este pe masura importantei edificiului.

Lucrarile la constructia Palatului Episcopiei Romano-Catolice din Oradea au avut loc an a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. Constructia efectiva a durat 15 ani. Palatul are forma literei U, fiind ridicat pe 3 nivele. Intreaga constructie este completata de acoperisul frant, specific barocului austriac.

Istoria palatului in perioada 1956-1963 a fost una zbuciumata, acesta fiind folosit timp de 7 ani ca si azil pentru revolutionarii comunisti greci refugiati in Romania. Din pacate, cei 7 ani au fost suficienti pentru ca palatul sa fie deteriorat. Starea acestuia s-a degradat treptat, nefiind intretinut corespunzator de-a lungul anilor.

In anul 2004 Episcopia Romano-Catolica a recastigat dreptul de proprietate asupra palatului.  Lucrarile de restaurare au constituit o prioritate pentru Episcopia Romano-Catolica. Episcopia a beneficiat in acest sens de sprijinul Guvernului maghiar. Acesta din urma a alocat aproximativ 6 milioane de euro pentru 3 proiecte de restaurare a palatului, dar si de reabilitare a parcului din incinta. S-a organizat apoi o selectie riguroasa a societatilor ce urmau a fi implicate in procesul de restaurare.

Lucrarile deosebit de complexe, dupa spusele arhitectului Emődi Tamás au anceput din subsol, urmand ca mai apoi sa cuprinda si parterul, cele doua etaje, inclusiv acoperisul. Au fost refacute in perioada 2017-2019 toate fatadele, ferestrele exterioare au fost anlocuite, cele interioare restaurate. De asemenea au fost introduse retele noi de instalatii canalizare, apa, electrice, etc.

Firma Domus SRL se numara printre putinele companii care au avut privilegiul de a fi implicate in acest proces. Companiei targujiene i-a revenit sarcina de a inlocui toata tamplaria exterioara a edificiului, aceasta constand in aproximativ 400 de ferestre din stejar.

Executia lucrarilor fost un real succes pentru producatorul gorjean, DOMUS SRL oferind inca o data servicii si produse de cea mai inalta calitate, asa cum si-a obisnuit toti clientii de-a lungul timpului.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

F.Cretzan

Gorjbiz SRL este furnizor de servicii de dezvoltare, optimizare si promovare web pentru companiile din Gorj.Servicii de mentenanta web - backup-uri manuale si automate - actualizarea de platforme tip CMS si a plugin-urilor folosite - optimizarea bazelor de date - devirusari online si offline - securizarea de platforme si module folosind tehnici specifice - actualizare si dezvoltare de continut webIn plus, furnizam servicii de: - promovare web / marketing online - SEO insite si offsite - design web - consultanta web privind popularea platformei folosite, exploatarea, securizarea si promovarea acesteia - alte servicii webServicii de dezvoltare web Aria noastra de expertiza cuprinde diverse limbaje de programare web, cms-uri si frawork-uri aferente acestora. Dintre acestea putem aminti urmatoarele:1. Limbaje: HTML/CSS, PHP/MySQL, JavaScript, Pearl, Python; 2. CMS: Wordpress, Opencart; 3. Framework’s: Codeigniter, Laravel, Jquery, Bootstrap.Folosim aceste tehnologii pentru a dezvolta site-uri de prezentare, aplicatii web si magazine web responsive (ce se vad bine pe orice device mobil), usor de navigat si user friendly Dezvoltam si editam module, pluginuri si cod sursa pentru a ne adapta mereu la nevoile clientilor nostri. Atat in cazul cms-urilor cat si solutiilor custom putem devirusa si securiza site-uri in urma unor analize exacte pe cod. Departamentele noastre sunt interconectate astfel incat in procesul de dezvoltare si optimizare sa optinem cele mai bune rezultate pentru clientul final iar acestea sa fie agreate si de motoarele de cautare in conformitate cu standardele actuale web.MIX DE MARKETING ONLINE Când vine vorba de serviciile noastre, folosim toate mijloacele si resursele necesare pentru ca tu sa ai parte de strategia perfectă pentru campania ta de promovare. Stabilim împreună obiectivele campaniei astfel încât să concepem cel mai eficient şi relevant “scenariu”, iar apoi dezvoltam un concept creativ, de impact prin care să comunicăm personalizat cu publicul ţintă.

Postari asemanatoare