POCU va finanta dezvoltarea competentelor digitale ale angajatilor din Romania

 POCU va finanta dezvoltarea competentelor digitale ale angajatilor din Romania
Distribuie sa vada si prietenii tai

In cadrul unei dezbateri la care a participat Ministrul Fondurilor Europene,  Ioan Marcel Bolos, impreuna cu reprezentanti ai patronatelor, industriei de IT&C, mediul universitar si alti parteneri, s-a stabilit imbunatatirea competentelor digitale ale angajatilor din Romania.

Finantarea ar urma sa fie facuta prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014 – 2020, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), transmis de catre AGERPRES.

Aceasta reuniune de lucru reflecta, practic, preocuparea noastra de a identifica solutii impreuna cu partenerii privind finantarea dezvoltarii competentelor digitale la nivel primar si avansat pentru angajatii din sectoarele economice cu potential competitiv si din domeniile de specializare inteligenta sau care vor sa-si extinda activitatea in aceste segmente. Inainte de orice, consider ca este deosebit de relevant sa aflam perspectiva pe care o are piata si maniera in care vom adapta la realitate schema de finantare pe care urmeaza sa o propunem”, a declarat Ioan Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit AGERPRES, la finalul intalnirii s-a stabilit pregatirea schemei de finantare, de catre Autoritatea de Management pentru POCU si lansarea acesteia in consultare publica in perioada urmatoare.

Au fost prezenti la discutie, printre altii: Sergiu Manea – presedinte BCR, Iulian Stanciu – CEO Emag, Voicu Oprean – CEO AROBS Transilvania Software si fondator Cluj IT Cluster, Dan Zaharia – fondator FabLab Iasi si Scoala Informala de IT, Razvan Rughinis – prodecan Facultatea de Automatica si Calculatoare – Universitatea Politehnica Bucuresti si fondator Innovation Labs, Radu Puchiu – coordonator Task Force IT&C in cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Daniel Ilinca – vicepresedinte Asociatia Nationala a Industriei de Software si CEO Cornerstone si Florin Jianu – presedinte Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare