Plafonul IMM Invest va creste la 20 de miliarde RON

 Plafonul IMM Invest va creste la 20 de miliarde RON
Distribuie sa vada si prietenii tai

Plafonul total al garantiilor ce pot fi acordate in programul IMM Invest va creste la 20 de miliarde de RON, de la 15 miliarde de RON in prezent, iar beneficiarii programului nu vor mai fi obligati sa pastreze personalul pana la sfarsitul anului in curs, potrivit unui proiect de Ordonanta publicat de Ministerul Finantelor Publice.

Comisia Europeana si-a exprimat acordul pentru aceste schimbari in schema de ajutor de stat in data de 7 august.

Alte modificari vizeaza implementarea unei perioade standard de subventionare a dobanzii de 8 luni de la data acordarii creditului, pentru crearea unor conditii egale pentru toti beneficiarii ce acceseaza Programul, si crearea posibilitatii microintreprinderilor si intreprinderilor mici pentru accesarea creditelor/liniilor de credit pentru finantarea capitalului de lucru de valori mai mari, de pana la 5 milioane RON, potrivit notei de fundamentare care insoteste proiectul de act normativ.

Totodata, perioada pana la care pot fi efectuate platile reprezentand grantul in cadrul Schemei de ajutor de stat a fost prelungita pana la 31 octombrie 2021.

Impactul financiar va fi pozitiv prin mentinerea in functiune a IMM-urilor existente implicit a numarului de angajati, situatia actuala ducand spre o inchidere masiva a IMM-urilor fara interventia statului printr-un ajutor consistent. La momentul acordarii, garantiile care vor fi emise in cadrul Programului nu reprezinta plati din bugetul de stat, ci determina exclusiv majorarea datoriei publice„, precizeaza initiatorii proiectului.

IMM Invest este cel mai mare program de sustinere a Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania, demarat in ultimii 30 de ani.

Principalele avantaje aduse de acesta sunt urmatoarele: statul asigura pana la 90% din valoarea creditului, dobanda creditelor este subventionata integral de stat cel putin pana la final de an, zero comisioane legate de garantia statului, zero comision de rambursare anticipata a creditului, iar perioada de acordare a garantiei este de pana la 72 de luni.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare