Plafonul de 300 de mii de lei, pentru scutirea firmelor mici de TVA, aplicabil pana in 2024

 Plafonul de 300 de mii de lei, pentru scutirea firmelor mici de TVA, aplicabil pana in 2024
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul a cerut o prelungire autoritatilor europene pentru a aplica fondul de 300 de mii de lei, fond pentru scutirea de la plata TVA-ului a firmelor mici. Acest fond poate fi folosit pana in 2024.

Contribuabilii care se incadreaza intr-un anumit plafon pot aplica un regim special de scutire de TVA, asa cum scrie la articolul 310 din Codul fiscal. Din 2018, plafonul este de 88.500 de euro si este stabilit prin raportare la cursul de schimb de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Echivalentul in lei al plafonului este de 300 de mii de lei.

Asadar, plafonul de scutire TVA se aplica doar cu aprobarea autoritatilor europene, perioada fiind limitata. Avand in vedere ca actualul plafon urma sa expire la data de 31 decembrie 2021, Guvernul Romaniei s-a hotarat sa faca demersurile necesare pentru a obtine o prelungire, mai exact pana la 31 decembrie 2024.

Joia trecuta, Consiliul Uniunii Europene a oficializat prelungirea acestei masuri.

Mai precis, contribuabilii a caror cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara acestui plafon pot aplica regimul de scutire de TVA. In caz contrar, regimul TVA este obligatoriu.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare