PIB-ul pe primul trimestru a crescut cu 0,3% fata de trimestrul anterior

 PIB-ul pe primul trimestru a crescut cu 0,3% fata de trimestrul anterior
Distribuie sa vada si prietenii tai

Produsul Intern Brut a crescut in primul trimestru din acest an cu 2,4% comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar fata de trimestrul anterior cresterea este de 0,3%, informeaza Institutul National de Statistica.

Ca serie ajustata sezonier, in primele trei luni ale acestui an, PIB a avut un avans de 2,7% comparativ cu perioada similara din 2019.

Seria ajustata sezonier a Produsului Intern Brut trimestrial a fost recalculata ca urmare a includerii estimarilor pentru trimestrul I 2020, fiind inregistrate diferente fata de varianta publicata in Comunicatul de presa nr. 91 din 7 aprilie 2020. Estimarile ‘semnal’ precum si cele provizorii ale Produsului Intern Brut trimestrial sunt afectate de dificultatile create de criza pandemica si de instituirea starii de urgenta. Aceste dificultati au fost legate de colectarea datelor de baza care reprezinta intrari pentru conturile nationale si s-au concretizat printr-o crestere a ratei de non-raspuns. Pentru completarea informatiilor au fost utilizate surse alternative pentru a afecta, cat mai putin posibil, calitatea indicatorilor produsi. Conform practicii curente, datele publicate astazi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presa si a politicii de revizuire a conturilor nationale publicate pe site-ul INS, pe masura ce noi surse de date devin disponibile. In conditiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decat de obicei„, precizeaza INS.

Ministerul Finantelor a prevazut in proiectul de rectificare un deficit de 6,7% in 2020.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare