Piata de capital din Romania promoveaza la statutul de piata emergenta

 Piata de capital din Romania promoveaza la statutul de piata emergenta
Distribuie sa vada si prietenii tai

Piata de capital din Romania a fost promovata oficial la statutul de „piata emergenta”, in urma unei decizii luate de agentia de evaluare financiara FTSE Russell, informeaza Bursa de Valori Bucuresti. Anterior acestei decizii, Romania avea statul de „piata de frontiera”.

Astfel, odata cu includerea pietei de capital in categoria celor emergente, investitori mai mari fata de cei care aveau mandat sa investeasca pe piete de frontiera vor incepe sa tranzactio­neze actiuni listate, in special ale celor incluse in structura indicilor FTSE.

Fonduri mult mai mari decat cele de pana acum si care gestioneaza sute de miliarde de euro vor putea sa investeasca in Romania in urmatorii ani pentru ca pana acum acesti administratori de fonduri erau restrictionati, prin prospect, sa investeasca in pietele de frontiera”, a declarat Lucian Anghel, Presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Momentul va fi marcat de Bursa de Valori Bucuresti astazi, printr-o deschidere oficiala a sedintei de tranzactionare la care vor participa toti partenerii BVB alaturi de care s-a putut realiza acest moment istoric, institutii ale statului, autoritati de reglementare si parteneri institutionali.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare