Peste 300 milioane de euro sunt disponibili pentru start-up-uri, IMM-uri si companii

 Peste 300 milioane de euro sunt disponibili pentru start-up-uri, IMM-uri si companii
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Finantelor Publice, prin Directia Generala Ajutor de Stat, a suplimentat in acest an bugetul alocat programului de finantare HG 807/2014 destinat companiilor care solicita fonduri pentru investitii.

Prin Schema reglementata de HG 807/2014, peste 313 milioane de euro sunt disponibili pentru start-up-uri, IMM-uri si companii mari, insa numai pentru proiecte a caror valoare depaseste un milion de euro, astfel incat firmele care solicita ajutor de stat, pot obtine pana la 50% din valoarea totala a investitiei, dar nu mai mult de 37,5 milioane euro, sustin reprezentantii REI Finance Advisors.

Schema de ajutor de stat are ca obiectiv dezvoltarea regionala, prin realizarea de investitii initiale in active fixe de inalta tehnologie pentru obtinerea de produse cu valoare adaugata mare, indiferent de dimensiunea beneficiarilor. Schema de ajutor de stat a fost instituita in baza prevederilor Regulamentului (UE) nr. 651/2014 al Comisiei din 17 iunie 2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piata interna in aplicarea art. 107 si 108 din tratat, valabil in perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2020, cu modificarile si completarile ulterioare, si a Deciziei Comisiei Europene C (2014) 2240 final prin care a fost autorizata harta ajutoarelor de stat regionale pentru perioada 2014-2020„, se mentioneaza in comunicatul companiei de consultanta REI Finance Advisors.

Potrivit sursei citate, acordurile pentru finantare se pot emite in baza Schemei pana la data de 31 decembrie 2020, cu respectarea legislatiei in domeniul ajutorului de stat, in limita creditelor de angajament si creditelor bugetare aprobate prin legile bugetare anuale.

Intreprinderile care pot solicita ajutor de stat in baza acestei Scheme sunt companii nou-infiintate sau intreprinderi in activitate, atat IMM-uri cat si intreprinderi mari, cu personalitate juridica si care nu sunt in dificultate.

Proiecte de peste 1,4 miliarde euro au fost depuse si peste 10.000 noi locuri de munca au fost create pana in prezent prin HG 807/2014.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare