Peste 1700 de laptopuri pentru elevii gorjeni

 Peste 1700 de laptopuri pentru elevii gorjeni
Distribuie sa vada si prietenii tai

1760 de laptopuri care le vor fi de folos elevilor pentru a particia la orele online, vor ajunge in judetul Gorj la inceputul acestei luni.

Echipamentele vor fi achizitionate prin programul ROSE (Romania Second Education Project)..

Proiectul ROSE implementat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, propune acordarea de granturi pentru licee cu rezultate mai putin performante din sistemul public de invatamant. Criteriile de selectie sunt o combinatie a procentului de promovare a examenului de bacalaureat, a ratei de absolvire a liceului si a ratei de abandon in clasele terminale. Perioada de derulare a granturilor acordate liceelor este de maximum 4 ani, iar valoarea acestora este, in medie, de 100.000 de euro.

,,Fiecare liceu beneficiar va stabili in mod transparent criteriile si prioritatile de repartizare a laptopurilor, tinand cont de categoriile dezavantajate mentionate si de situatia concreta a elevilor din unitatea de invatamant, inclusiv de situatia participarii/neparticiparii la cursuri online in perioada martie — iunie si septembrie- decembrie 2020”, au precizat reprezentantii Ministerului Educatiei.

ROSE ofera sprijin in abordarea atat a factorilor academici, cat si a factorilor personali ce conduc la abandonul scolar al elevilor sau studentilor prin activitati remediale, tutorat, consiliere, activitati extracuriculare, activitati de practica, programe de tip scoala de vara si centre de invatare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare