Peste 150 de milioane de lei pentru Programul National Apicol 2020-2022

 Peste 150 de milioane de lei pentru Programul National Apicol 2020-2022
Distribuie sa vada si prietenii tai

Programul National Apicol 2020 – 2022 va beneficia de un buget de 150,6 milioane lei, a informat Ministerul Agriculturii.

Pentru anul acesta, suma distribuita este de 50,21 milioane de lei, pentru 2021, de 50,23 milioane de lei, iar pentru anul 2022 – 50,186 milioane de lei.

Programul National Apicol are drept scop sporirea numarului familiilor de albine, cresterea calitativa a produselor apicole si imbunatatirea indicatorilor de productie.  Noile prevederi ale programului vor genera extinderea ofertei de produse apicole, majorarea exporturilor si dezvoltarea economiei rurale, prin pastrarea traditiei de crestere a albinelor.

Totodata, din punct de vedere al impactului social si asupra mediului, programul urmareste dezvoltarea unor servicii eficiente pentru preluarea, prelucrarea si desfacerea productiei de miere in conditii de calitate controlata, la nivelul standardelor europene, precum si valorificarea integrala si rationala a conditiilor si posibilitatilor naturale, precum si a resurselor din flora spontana.

Ministerul Agriculturii arata ca Romania „detine o indelungata traditie in domeniul cresterii albinelor si a realizarii de produse apicole, apicultura impunandu-se ca ocupatie de sine statatoare inca din cele mai vechi timpuri”.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare