Peste 1 miliard de EURO ar putea ajunge in Gorj prin Programul Operational Tranzitie Justa

 Peste 1 miliard de EURO ar putea ajunge in Gorj prin Programul Operational Tranzitie Justa
Distribuie sa vada si prietenii tai

Sarapatin Silviu-Florin, Candidat USR-PLUS la Primaria Municipiului Targu Jiu, in cadrul conferintei USR-PLUS a deschis un subiect delicat pentru autoritatile romane, insa vital pentru viitorul Gorjului, indiferent de culoarea politica a viitoarelor autoritati locale.

Conform spuselor Domnului Sarapatin Silviu-Florin, pana vineri 21 august, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene s-a aflat in consultare publica, o prima forma a Programului Operational Tranzitie Justa, asa cum a fost el elaborat de guvernul liberal de la Bucuresti.

Forma finala a documentului, poate fi sansa Gorjului la o dezvoltare durabila sustenabila, sau dimpotriva, poate reprezenta condamnarea judetului la o tranzitie energetica dificila si de lunga durata cu efecte majore asupra intregii comunitati.

Distribuirea bugetului este decisiva pentru Gorj

Conform prezentului draft de proiect, banii ar urma sa fie impartiti unui numar de 6 judete, desi Comisia a identificat si propus doar doua judete  (Gorj si Hunedoara), acestora alaturandu-li-se inca 4, din cele 14 propuse de autoritatile romane.

Proiectul are in vedere un buget si o perioada de implementare limitate, iar alocarea si impartirea bugetului, sustin reprezentantii USR-PLUS, ar trebui sa ia in calcul modul cum vor fi afectate si momentul cand tranzitia se vor produce. Au fost aduse in discutie, cu titlu de exemplu, judete precum Prahova si Mures, care vor fi afectate de aceasta tranzitie energetica, mult dupa incheierea perioadei de alocare si implementare a prezentului buget.

Pentru a se garanta o distribuire echitabila a fondurilor europene disponibile, candidatul USR-PLUS la Primaria Municipiului Targu-Jiu, solicita autoritatilor aplicarea la litera a formulei europene de repartizare a banilor, cu singura modificare ca se va face analiza nu pe tari ci pe judete.

Sursa video: Facebook

In cazul aplcarii acelei formule, analizand strict perioada 2021-2027 pe care se discuta bugetul si nu o perioada extinsa, atunci din cei doua miliarde de euro disponibile prin Programul Operational, Gorjului ii vor reveni, peste 1 miliard de EURO. 

Candidatul USR PLUS – Sarapatin Silviu-Florin, sustine si solicita implicarea tuturor celor abilitati in vederea obtinerii unei distributii echitabile si JUSTE pentru judetele identificate si propuse de Comisie, anume GORJ si HUNEDOARA.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare