Pe cine va trimite PNL Gorj in Senatul Romaniei?

 Pe cine va trimite PNL Gorj in Senatul Romaniei?
Distribuie sa vada si prietenii tai

Tinand cont de rolul pe care il are Senatul ca si camera superioara a organului reprezentativ suprem al poporului roman, si de functiile pe care acesta le indeplineste, sigur ca si raspunsul la intrebarea din titlu trebuie sa suscite interesul alegatorilor.

Principalele functii ale Senatului—care determina in mod cert importanta exprimarii votului liber consimtit de catre fiecare cetatean cu drept de vot din Romania—sunt cele de mai jos:

  • Functia legislativa – prin care orice proiect de lege trebuie sa fie adoptat de ambele Camere legiuitoare pentru a deveni lege;
  • Functia de stabilire a principalelor directii ale activitatii economice, sociale, culturale, statale si juridice – cu alte cuvinte Senatul aproba componenta si programul Guvernului, adopta bugetul, reglementeaza partidele politice si sistemul electoral, stabileste regimului juridic al situatiilor exceptionale si mobilizarea fortelor armate, reglementeaza invatamantul, raporturile de munca etc.
  • Functia de control parlamentar – Senatul are dreptul de a controla modul in care autoritatile publice isi indeplinesc atributiile conferite prin Constitutie si prin legi.
  • Atributii in domeniul politicii externe – ratifica sau denunta tratatele internationale, aproba mobilizarea partiala sau totala a fortelor armate. De asemenea, comisiile de politica externa ale celor doua Camere isi dau avizul consultativ cu privire la persoanele care vor fi numite ca reprezentanti diplomatici ai Romaniei.
  • Functia de a alege, numi si revoca unele autoritati publice – Parlamentul in intregul sau – iar in unele cazuri doar una dintre Camere – alege si revoca autoritati publice sau inalti functionari. De asemenea, Senatul are dreptul de a numi trei judecatori la Curtea Constitutionala, de a valida 14 membri ai Consiliul Superior al Magistraturii, care au fost alesi in adunarile generale ale magistratilor, si de a alege alti doi membri ai aceluiasi organism, ca reprezentanti ai societatii civile. In acelasi timp, Senatul si Camera Deputatilor aleg impreuna Avocatul Poporului, membrii Curtii de Conturi, persoanele care alcatuiesc Consiliul National al Audiovizualului, Consiliul de Administratie al Societatilor Nationale de Radio si Televiziune si alte autoritati.

Pentru exercitarea mandatului in circumscriptiile electorale, fiecare senator va beneficia de organizarea cate unui birou senatorial.

Viitorii senatori ai PNL Gorj

Candidatii liberali pentru fotoliile senatoriale sunt, dupa cum veti descoperi din randurile de mai jos,  gorjeni get-beget, profesionisti de succes in diverse cariere.

ION IORDACHE – prim candidat la Senat din partea Partidului National Liberal Gorj

Ion Iordache este unul dintre cei mai de succes antreprenori gorjeni, fost primar al orasului Turceni, presedintele Grupului de Actiune Locala „Sudul Gorjului” si mai nou vicepreședinte al BPJ al PNL Gorj.

Ion Iordache: ,,Sunt gorjean, nascut si crescut aici, am 46 de ani si muncesc de la 18 ani. Am trecut prin toate etapele profesionale, de la muncitor la antreprenor de succes. Am fost primar al orasului Turceni, intre 2008 si 2012, si am reusit sa-l plasez pe un traseu de dezvoltare, am inceput sa-l modernizez si sa atrag investitori. Multi dintre tineri au ales sa ramana acasa pentru ca aveau unde sa munceasca. Am realizat rapid ca fondurile europene sunt solutia pentru multe dintre problemele comunitatii, asa ca am fondat Grupul de Actiune Locala „Sudul Gorjului”, din care fac parte 20 de localitati si peste 60 de societati comerciale. In toate comunitatile am reusit sa atragem sume importante, atat pentru micii intreprinzatori, cat si pentru primarii. Sunt sensibil la nevoile oamenilor si am pus umarul la orice proiect de dezvoltare al comunitatilor.”

Dorin Filip – aflat la al doilea mandat de edil al orasului Rovinari se regaseste pe pozitia 2

Dorin Filip este un nume binecunoscut tuturor gorjenilor. Cu multa determinare si profesionalism, primarul Dorin Filip a reusit sa revitalizeze economia orasului Rovinari, crescand nivelul de trai si perspectivele rovinarenilor.

Dorin Filip: „ In 2016 deveneam cel mai tanar primar de oras din Romania. Multa lume m-a privit atunci cu neincredere, dar am demonstrat ca am avut capacitatea sa duc orasul Rovinari in directia de dezvoltare pe care toti ne-o doream.

Am promis 200 de locuri de munca si am facut peste 2.000. La invitatia mea, companiile AUTOLIV si MOVEOS au venit la Rovinari si au investit zeci de milioane de euro in doua fabrici. A treia fabrica este in curs de deschidere, in timp ce, pentru a patra, sunt discutii foarte avansate.

Rovinariul este, detasat, orasul care a atras cele mai mari investitii, la nivel de Gorj, dar si cele mai multe fonduri europene. Asa ca, rovinarenii au inceput sa se intoarca acasa, dupa ce multi ani au muncit in strainatate.La spitalul din Rovlnari a fost adusa aparatura medicala de uptime generate, in valoare de cateva milioane de euro, iar echipa de aici intregeste tabloul unui spital european. in scurt timp, orasul Rovinari va deveni primul Smart City din Gorj.”

Aura Obrocea – medic la UPU Targu-Jiu, ocupa cea de-a treia pozitie pe listele pentru Senat

Aura Obrocea a ales medicina din vocatie. Dorinta de a salva vietile oamenilor care ajung la UPU, alaturi de o nevoie permanenta de a excela profesional, au facut din Aura Obrocea un medic motivat si implicat intotdeauna.

Aura Obrocea: „Sunt medic in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu. Stiu ca sunt multe de facut in sistemul medical, de la suplimentarea personalului, introducerea si utilizarea tehnicilor noi si moderne de investigatie, pana la diversificarea specialitatilor care lipsesc din unitatile sanitare. Merg in Parlamentul Romaniei sa duc mai departe doleantele pacientilor privind un sistem medical eficient si orientat spre cetatean.”

Constantin Dumitrescu – om politic cu o bogata experienta in aparatul administrativ central ocupa pozitia 4

Constantin Dumitrescu: „Am fost numit subprefect in 2005, iar dupa 3 ani am devenit inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului Romaniei. Am coordonat toate serviciile publice deconcentrate din judetul Gorj timp de cativa ani. Am publicat doua carti si am avut 15 comunicari stiintifice prezentate in volumele unor conferinte cu participare nationala si internationala la Universitatea Constantin Brancusi. Sunt pensionar si candidez la Senat alaturi de o echipa cu ajutorul careia putem face din Gorj un judet prosper.”

Aparte de experienta profesionala diversa a celor patru candidati liberali gorjeni la Senat, acestia au deziderate comune. Candidatii liberali inteleg care sunt problemele Gorjului. Impreuna au identificat atat solutiile, cat si faptul ca acestea din urma pot fi implementate doar printr-o munca de echipa, perseverenta si mult profesionalism.

#DezvoltamGorjul!

#Reusim!Impreuna! 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare