Orele remediale pot fi organizate si in vacanta

 Orele remediale pot fi organizate si in vacanta
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca activitatile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacantei de primavara.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Gorj sustine ca scolile pot reprograma cursurile astfel incat elevii sa poata participa la ore in prima parte a zilei.

Programul orelor remediale, “Scoala dupa Scoala”, ore care au functionat in luna martie, va functiona si in luna aprilie chiar daca este vacanta. Deci, elevii pot participa fizic si in vacanta la aceste ore remediale. Ramane la dispozitia unitatii scolare cum va reprograma aceste ore si, cand zic cum va reprograma ma refer la ora in sine, la programul zilei. Deci, daca elevii faceau cursuri de la ora 13:00 sau de la 14:00, acum, in vacanta, ele nu mai trebuie facute la aceeasi ora. Le pot face de dimineata de la 9:00, de la 10.00, de la cat considera dumnealor ca este in beneficiul elevilor. Daca orele remediale erau programate pentru weekend, atunci nu mai exista nici un fel de logica in a le face tot in weekend si, atunci, ii aduci pe copii in timpul saptamanii la scoala. Este o decizie pe care o ia fiecare director de invatamant si decizie care ne va fi transmite si noua”, a declarat inspectorul scolar general al ISJ, Dana Constantinescu.

Elevii din clasele terminale vor avea vacanta pana pe 11 aprilie si in perioada 30 aprilie – 9 mai, urmand sa participe la cursuri online in intervalul dintre cele doua vacante. Pentru prescolari si elevii din celelalte clase, vacanta se va incheia pe 4 mai.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare