Ordonanta pentru salvarea CEO, publicata in Monitorul Oficial

 Ordonanta pentru salvarea CEO, publicata in Monitorul Oficial
Distribuie sa vada si prietenii tai

Sursa foto: Radio Oltenia

Ordonanta de Urgenta privind acordarea unor ajutoare de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia a fost publicata la inceputul saptamanii in Monitorul Oficial.

Ordonanta de urgenta permite Complexului Energetic Oltenia sa ia un credit de 1,2 miliarde de lei din Trezorerie. Daca pana la data scadenta, CEO nu ramburseaza imprumutul si dobanzile aferente calculate, are obligatia, ca in termen de 3 luni, de la data acordarii efective a imprumutului sa transmita Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri un plan de restructurare care sa demonstreze restabilirea viabilitatii companiei pe termen lung.

Conform angajamentelor asumate, CEO va trebui sa aiba in vedere urmatoarele investitii: constructia a trei parcuri fotovoltaice cu o putere instalata totala de circa 300 MW pe depozitele de zgura si cenusa inchise aferente termocentralelor Rovinari, Turceni si Isalnita; constructia unui bloc nou in cogenerare de 200 MW pe gaz natural la SE Craiova, constructia unui bloc de 400 MW pe gaz natural la SE Turceni, precum si constructia a 2 blocuri de 400 MW pe gaz natural la SE Isalnita, in paralel cu eficientizarea activitatilor de exploatare si producere.

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producatori de energie din tara, are circa 13.000 de angajati.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare