O noua platforma de educatie financiara a fost lansata

 O noua platforma de educatie financiara a fost lansata
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Educatiei, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Romana a Bancilor au anuntat lansarea platformei de educatie financiara www.edu-fin.ro.

Cele cinci institutii partenere invita entitatile angrenate in proiecte din domeniul educatiei financiare sa isi inscrie, pana la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educatie financiara, dezvoltate incepand cu anul 2018, pe platforma www.edu-fin.ro, la sectiunea Cartea Alba.

Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creeaza o baza de date, care cuprinde toate entitatile care doresc sa-si promoveze proiectele de educatie financiara, derulate in nume propriu la nivel national. Inscrierea in aceasta baza de date este facila, permitand o mai buna interconectare a actorilor implicati in activitati de educatie financiara, oferind si o imagine de ansamblu a educatiei in acest domeniu din Romania.

Realizarea unei Strategii Nationale de Educatie Financiara reprezinta o solutie validata de practica europeana si internationala pentru impulsionarea cresterii gradului de educatie financiara. De asemenea, urmareste cresterea nivelului de cunostinte si abilitati financiare ale cetatenilor, ajutandu-i sa gestioneze riscurile asociate accesarii, cu mai mare usurinta, a unor servicii financiare tot mai complexe si sa beneficieze, intr-o masura cat mai mare de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situatiei si perspectivelor lor financiare”, se arata intr-un comunicat de presa.

Pentru publicul larg, site-ul reprezinta o platforma interactiva, ce pune la dispozitie sfaturi practice pentru toti cei care doresc sa-si dezvolte cunostintele, atitudinea si comportamentul financiar.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare