„Noua ne pasa” deschide perioada de aplicatii pentru anul scolar 2021 – 2022

 „Noua ne pasa” deschide perioada de aplicatii pentru anul scolar 2021 – 2022
Distribuie sa vada si prietenii tai

Fundatia eMAG, cu sprijinul Flanco, a lansat apelul de proiecte pentru anul scolar 2021-2022 in cadrul programul „Noua ne pasa”, ce se adreseaza echipelor de cadre didactice din mediul rural care intentioneaza sa implementeze in scoala lor centre de tip after-school pentru copiii aflati in pericol de abandon scolar.

Scolile selectate primesc o bursa anuala care acopera cheltuielile pentru masa copiilor, materialele didactice si plata profesorilor care predau la after-school.  In cadrul programului, echipele de profesori au acces la resurse alternative pentru predare si sunt sustinute pentru a gasi metodele optime pentru motivarea si integrarea copiilor in comunitatea scolara, precum si pentru recuperarea cunostintelor restante.

Abandonul scolar in zonele rurale este un fenomen ingrijorator, nu vorbim doar despre situatii accidentale. Pandemia a accentuat acest fenomen si, daca nu intervenim rapid, in cativa ani vom asista la cresterea numarului tinerilor fara nicio specializare, fara loc de munca si dependenti de ajutoare sociale. Avem convingerea ca drumul spre normalitate trece obligatoriu prin scoala si, de aceea, lansam acest apel catre dascalii proactivi, orientati spre solutii, interesati sa-i ajute pe copiii aflati in dificultate. Metoda noastra de interventie este destul de simpla, la centrele after-school se reia materia restanta, grupele sunt de maxim 8-10 copii si incercam sa adaptam metoda de predare nevoilor fiecarui copil”, a declarat Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

Programul ”Noua ne pasa” a fost lansat initial in 2016 prin implementarea de centre after-school in zone rurale. In prezent, din program fac parte 48 de centre after-school in care 1.308 copii sunt pregatiti de 249 de profesori pentru a putea finaliza cel putin ciclurile de invatamant obligatoriu.

Vezi AICI website-ul programului “Noua ne pasa”.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare