Nou aparat PCR la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu

 Nou aparat PCR la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Un nou aparat PCR a fost achizitionat si pus in functiune de Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu. Acesta poate sa faca deosebirea dintre SARS-CoV-2 si tulpina virusului gripal pe aceeasi proba.

Noul PCR a fost amplasat in Laboratorului de Genetica Moleculara, iar cu ajutorul acestuia gorjenii pot inregistra o dublare a capacitatii de testare.

Noul aparat PCR poate sa stabileasca pe aceeasi proba daca pacientii sunt infectati cu SARS CoV-2 sau cu tulpina virusului gripal. De asemenea, noul aparat va duce la o dublare a numarului de testari pe care il putem efectua. Se poate va ajunge, astfel, la 300-400 de teste pe zi“, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu.

Noul aparat PCR va fi utilizat de personalul care isi desfasoara activitatea in cadrul Laboratorului de genetica moleculara: „Vor lucra aceiasi salariati care isi desfasoara activitatea in prezent in cadrul laboratorului. In momentul de fata se efectueaza instruirea personalului care va deservi noul aparat si se fac probe“, a completat Vienescu.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare