Noi reguli UE care sporesc protectia consumatorului

 Noi reguli UE care sporesc protectia consumatorului
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a anuntat intrarea in vigoare a noilor norme UE privind protectia consumatorilor, iar acestea vizeaza o mai buna aplicare si modernizare a normelor actuale privind protectia consumatorilor, in conformitate cu evolutiile digitale.

Noile norme vor asigura o mai mare transparenta a marketingului online: va deveni mai clar daca produsele sunt vandute de un comerciant sau de o persoana fizica, iar recenziile false vor fi interzise.

In plus, vanzatorii nu vor putea sa promoveze in mod fals reduceri de pret, iar site-urile de comparare a preturilor vor trebui sa informeze consumatorii cu privire la criteriile de clasificare.

Noile norme introduc, de asemenea, mai multa flexibilitate in ceea ce priveste modul in care comerciantii pot comunica cu consumatorii, permitandu-le acestora sa foloseasca formulare online sau chat-uri in locul email-urilor, cu conditia ca respectivii consumatori sa poata urmari comunicarile lor cu comerciantii.

Noile norme vor spori protectia consumatorilor in lumea digitala, protectie pe care o merita cu prisosinta. De asemenea, UE spune ‘NU’ produselor vandute ca fiind identice cu cele din alte state membre, atunci cand este evident ca nu e asa. Insa aceste noi norme nu vor proteja consumatorii de comerciantii necinstiti si de escrocherii online decat daca sunt implementate in mod strict. Incurajez cu fermitate toate statele membre sa se asigure ca noile norme sunt puse in aplicare fara intarziere”, a afirmat Věra Jourová, vicepresedintele pentru Valori si transparenta.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare