Noi masuri fiscale au fost publicate in Monitorul Oficial

 Noi masuri fiscale au fost publicate in Monitorul Oficial
Distribuie sa vada si prietenii tai

In Monitorul Oficial s-a publicat Ordonanta de Urgenta a Guvernului care aduce masuri pentru reducerea poverii fiscale, solicitate de mediul de afaceri in perioada pandemiei COVID-19.

Printre masuri se numara posibilitatea amanarii platii taxelor pana la 25 decembrie, suspendarea procedurilor de executare silita prin poprire, scutirea la impozit specific pentru operatorii din HoReCa, esalonarea simplificata a datoriilor, deductibilitatea testelor COVID-19.

In ceea ce priveste rambursarea TVA cu control ulterior, termenul a fost prorogat pana la 25 ianuarie 2021. Scutirea de la plata impozitului specific unor activitatii si pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului 2020. Contribuabilii care, pana la data intrarii in vigoare ordonantei de urgenta, au depus declaratia privind impozitul specific aferenta semestrului I al anului 2020, vor trebui sa depuna declaratii rectificative.

De asemenea este publicata o procedura simplificata de esalonare a datoriilor pentru firme si persoane private, pentru cel mult un an de zile, pentru obligatiile bugetare principale si accesorii a caror scadenta/termen de plata s-a implinit dupa data la care a fost declansata starea de urgenta si pana la data eliberarii certificatului de atestare fiscala.

Totodata, conform OUG, consiliile locale pot decide reducerea impozitului pe cladiri pana la 2 decembrie 2020: ”S-a stabilit termenul de 2 decembrie 2020 pana la care consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti pot adopta hotarari privind reducerea impozitului anual pe cladiri cu o cota de pana la 50%, pentru cladirile nerezidentiale, aflate in proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economica proprie a acestora sau date in folosinta printr-un contract de inchiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfasurarea unor activitati economice catre alte persoane fizice sau juridice, dupa caz si respectiv scutirea de la plata taxei lunare pe cladiri datorate de catre concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosinta a unei cladiri proprietatea publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, dupa caz”.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare